Üretici fındığını fındık alım merkezlerimize getirerek alım satım işlemi yapılır.
fındık entegre tesislerinde, fındık üreticilerinden satın alınan kabuklu fındıklar ekspertiz ve randıman işleminden geçirildikten sonra, kırma sisteminde kırılarak kabuklarından ayrılır.
Kabuklarından ayrılan iç fındıklar eleme sisteminde standartlarına göre boylara ayrılır. Seçme bantlarında özürlü fındık ve yabancı maddeleri seçilir.
Kavurma veya beyazlatma işlemleri, istenen boy ve kalitede naturel fındıklar seçilerek kavurma ve beyazlatma ünitesine verilir.Kavurma ve beyazlatma işleminden sonra zarları attırılarak ayrılan fındıklar Optik Seçme makinesinde ön seçme işlemine tabi tutularak seçme bantlarına verilir.
Müşterilerin isteğine göre kıyılma, dilimlenme, fındık unu veya püre haline getirme prosesleri uygulanır.