ÜRÜNLER

image

Tombul Fındık

Uzunluk,genişlik ve kalınlıkları hemen hemen aynı olan fındıklardır. Genellikle orta irilikte yüksek kaliteli çeşitlerdir. İç verimleri(randıman), yağ ve protein oranları yüksektir. Kolay zar atan ve beyazlatılabilen çeşitlerin tümü bu gruptandır. Yuvarlak şekilleri sayesinde kırmaya elverişlidir.Bu gruba giren Giresun Tombul fındığı dünyanın en kaliteli fındığıdır.

Paketleme:

  1. - 80/50 kg'lık jüt(ljira) çuvallarda;
  2. - 800ve 1000 kg'lik big bag'lerde yapılmaktadır.
image

İç Fındık (Standart 1)

Kabuklu fındıkların sert meyve kabuğundan çıkarılmış 13-15 mm çapındaki fındıklardır.

İşlenmiş ve ileri derecede işlenmiş fındıkların hammaddesini teşkil eder.

Paketleme:

  1. - 80/50 kg'lık jüt(ljira) çuvallarda,
  2. - 800 ve 1000 kg'lik big bag'lerde,
  3. - 10, 12.5, 20 ve 25 kg'lık karton kutu içine vakumlu veya vakumsuz polietilen torbalarda yapılmaktadır.
image

İç Fındık (Standart 2)

Kabuklu fındıkların sert meyve kabuğundan çıkarılmış 11-13 mm çapındaki fındıklardır.

İşlenmiş ve ileri derecede işlenmiş fındıkların hammaddesini teşkil eder.

Paketleme:

  1. - 80/50 kg'lık jüt(ljira) çuvallarda,
  2. - 800 ve 1000 kg'lik big bag'lerde,
  3. - 10, 12.5, 20 ve 25 kg'lık karton kutu içine vakumlu veya vakumsuz polietilen torbalarda yapılmaktadır.
image

İç Fındık (Standart 3)

Kabuklu fındıkların sert meyve kabuğundan çıkarılmış 9-11 mm çapındaki fındıklardır.

İşlenmiş ve ileri derecede işlenmiş fındıkların hammaddesini teşkil eder.

Paketleme:

  1. - 80/50 kg'lık jüt(ljira) çuvallarda,
  2. - 800 ve 1000 kg'lik big bag'lerde,
  3. - 10, 12.5, 20 ve 25 kg'lık karton kutu içine vakumlu veya vakumsuz polietilen torbalarda yapılmaktadır.
image

Beyazlatılmış İç Fındık

İç fındığın zarının attırılarak beyazlatılması ve kısmen beyazlatılmış tanelerin attırılmasıyla hazırlanmış tanelerin ayrılmasıyla hazırlanmış mamuldür.

Çikolata sanayii ve tuzlu fındık imalatında kullanılmaktadır.

Paketleme:

  1. - 10, 12.5, 20 ve 25 kg'lık karton kutu içine vakumlu veya vakumsuz polietilen torbalarda yapılmaktadır.
image

Kavrulmuş İç Fındık

İç fındığın arzu edilen kavurma dereceleriyle hafif, orta veya çok kavrulmuş şekilde, tamamen zarsız veya kısmen zarlı olarak hazırlanan mamuldür.

Çikolata sanayiinde ve kuruyemiş olarak kullanılmaktadır.

Paketleme:

  1. - 10, 12.5, 20 ve 25 kg'lık karton kutu içine vakumlu veya vakumsuz polietilen torbalarda yapılmaktadır.
image

Kıyılmış İç Fındık

Naturel veya kavrulmuş iç fındığın tekniğe uygun olarak milimetrik boylarda (2-4mm, 3-5mm vs) parçalar halinde kesilmesi suretiyle hazırlanmış mamuldür.

Dondurma, bisküvi, çikolata ve pastacılıkta kullanılır.

Paketleme:

  1. - 10, 12.5, 20 ve 25 kg'lık karton kutu içine vakumlu veya vakumsuz polietilen torbalarda yapılmaktadır.
image

Fındık Unu

Naturel veya kavrulmuş iç fındığın tekniğe uygun olarak öğütülmesi suretiyle elde edilen mamuldür.

Dondurma, bisküvi ve pastacılıkta kullanılır.

Paketleme:

  1. - 10, 12.5, 20 ve 25 kg'lık karton kutu içine vakumlu veya vakumsuz polietilen torbalarda yapılmaktadır.
image

Dilimlenmiş Fındık

Beyazlatılmış iç fındıkların 1-1.5mm , 2-2.5mm kalınlığında yaprak şeklinde dilimlenme yoluyla elde edilen bir fındık mamulüdür.

Gıda sanayiinde ve evlerde çikolata, kek, bisküvi, gofret, tatlı, dondurma vs. üretiminde ve süslemesinde kullanılır.

Paketleme:

  1. - 10, 12.5, 20 ve 25 kg'lık karton kutu içine vakumlu veya vakumsuz polietilen torbalarda yapılmaktadır.
image

Fındık Püresi

Kavrulmuş iç fındığın(hafif,orta,çok kavrulmuş) tekniğine uygun olarak ezilmesiyle elde edilen fındık ezmesi vb. mamullerin yapımında kullanılan kıvamlı bir yan mamuldür.

Dondurma ve çikolatacılıkta kullanılır.

Paketleme:

  1. - 200 ve 220 kg'lık plastik varillerde,
  2. - 175 ve 200 kg'lık sac varillerde,
  3. - 15 ve 20 tonluk tankerlerde yapılmaktadır.